Enkle kringler til jul

Kringler til jul

Disse er kanskje ikke autentiske Berlinerkranser, men i det minste noe i nærheten. Uansett er de svært enkle og raske å lage hvis en trenger noe i siste liten til jul.

Ingredienser (3 brett kringler):

  • 150 g smør eller margarin
  • 2 ss sukker
  • 4 ss kremfløte
  • 4 dL hvetemel
  • Perlesukker
  • (vann)

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 190 grader.
  • Smelt smøret og bland det i en bolle med sukkeret. Bruk gjerne en håndmikser for å få blandingen luftig.
  • Tilsett fløte og mel og vend blandingen noen ganger med en slikkepott før deigen arbeides ferdig med hendene.
  • Ta av små (!) biter fra deigen og rull ut korte, smale pølser. Form dem som kringler før de legges på stekebrettet.
  • Ha litt vann på kringlene før perlesukkeret strøs på og brettet settes i stekovnen.
  • Stek i ca 15 minutter midt i ovnen på ca 190 grader, avkjøl på rist.

Hjemme hos mor fikk jeg beskjed om at kringlene egentlig skulle dyppes i eggehvite før det ble strødd sukker på. Det kan jo forsøkes hvis en ønsker å gå litt mer grundig til verks. Tine.no anbefaler å la deigen kjøle seg noe ned så den blir lettere å forme og/eller dyppe i eggehvite.

Leave a comment