Disse er kanskje ikke autentiske Berlinerkranser, men i det minste noe i nærheten. Uansett er de svært enkle og raske å lage hvis en trenger noe i siste liten til jul.
Ingredienser (3 brett kringler):
- 150 g smør eller margarin
- 2 ss sukker
- 4 ss kremfløte
- 4 dL hvetemel
- Perlesukker
- (vann)
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 190 grader.
- Smelt smøret og bland det i en bolle med sukkeret. Bruk gjerne en håndmikser for å få blandingen luftig.
- Tilsett fløte og mel og vend blandingen noen ganger med en slikkepott før deigen arbeides ferdig med hendene.
- Ta av små (!) biter fra deigen og rull ut korte, smale pølser. Form dem som kringler før de legges på stekebrettet.
- Ha litt vann på kringlene før perlesukkeret strøs på og brettet settes i stekovnen.
- Stek i ca 15 minutter midt i ovnen på ca 190 grader, avkjøl på rist.
Hjemme hos mor fikk jeg beskjed om at kringlene egentlig skulle dyppes i eggehvite før det ble strødd sukker på. Det kan jo forsøkes hvis en ønsker å gå litt mer grundig til verks. Tine.no anbefaler å la deigen kjøle seg noe ned så den blir lettere å forme og/eller dyppe i eggehvite.