Noen ganger trenger det ikke være så mye stas med tilbehøret. Hovedingrediensen er spennende og eksotisk nok i seg selv – i alle fall for min del. En ivrig ansatt i fiskedisken gjorde meg oppmerksom på at sommer er hvalsesong. Da jeg ikke haddet smakt det på flere år ville jeg prøve, og Mat fra Norge (4. i 2013) kom med en enkel og overraskende hurtiglaget oppskrift:
Ingredienser (1 person):
- 200-250 g hvalbiff
- 1/2 stor løk
- 1/4 rød paprika, finhakket
- 1/2 ss persille
- 4-5 stk sylteagurker, finhakkede
- Salt og pepper
- (Tilbehør: Poteter og evt. salat)
Fremgangsmåte:
- (Start med å koke potetene og tilbrede salaten. Isbergsalat og agurk fungerte fint.)
- Varm en stekepanne med fett (smør, olje eller en kombinasjon) og ha i hvalbiffen. Den skal stekes til den er varm i kjernen, men den kan fremdeles være rødlig. Vend stykke underveis. Steketiden vil avhenge av kjøttets tykkelse og hvor gjennomstekt en ønsker det (3-4 minutter per side ved 1,5-2 cm tykke stykker ifølge oppskriften).
- Skjær løken så den danner ringer og ta vare på 1-2 av de ytterste største ringene. Finhakk resten av løken og ha den i stekepannen sammen med hvalbiffen.
- Mens biff og løk stekes finhakkes paprika og sylteagurk. Ha paprika, sylteagurk og persille i en liten bolle og bland.
- Legg hvalbiff, poteter og litt salat på tallerkenen. Legg de store løkringene på kjøttet og fyll med paprika- og sylteagurkblandingen, salt og pepper etter ønske og server!