Enkel oppskrift på hval

Hvalbiffmiddag, minimert

Noen ganger trenger det ikke være så mye stas med tilbehøret. Hovedingrediensen er spennende og eksotisk nok i seg selv – i alle fall for min del. En ivrig ansatt i fiskedisken gjorde meg oppmerksom på at sommer er hvalsesong. Da jeg ikke haddet smakt det på flere år ville jeg prøve, og Mat fra Norge (4. i 2013) kom med en enkel og overraskende hurtiglaget oppskrift:

Ingredienser (1 person):

  • 200-250 g hvalbiff
  • 1/2 stor løk
  • 1/4 rød paprika, finhakket
  • 1/2 ss persille
  • 4-5 stk sylteagurker, finhakkede
  • Salt og pepper
  • (Tilbehør: Poteter og evt. salat)

Fremgangsmåte:

  • (Start med å koke potetene og tilbrede salaten. Isbergsalat og agurk fungerte fint.)
  • Varm en stekepanne med fett (smør, olje eller en kombinasjon) og ha i hvalbiffen. Den skal stekes til den er varm i kjernen, men den kan fremdeles være rødlig. Vend stykke underveis. Steketiden vil avhenge av kjøttets tykkelse og hvor gjennomstekt en ønsker det (3-4 minutter per side ved 1,5-2 cm tykke stykker ifølge oppskriften).
  • Skjær løken så den danner ringer og ta vare på 1-2 av de ytterste største ringene. Finhakk resten av løken og ha den i stekepannen sammen med hvalbiffen.
  • Mens biff og løk stekes finhakkes paprika og sylteagurk. Ha paprika, sylteagurk og persille i en liten bolle og bland.
  • Legg hvalbiff, poteter og litt salat på tallerkenen. Legg de store løkringene på kjøttet og fyll med paprika- og sylteagurkblandingen, salt og pepper etter ønske og server!

Leave a comment