Ingredienser (7-8 store kaker):
- 1 kg seifilet (hyse er egentlig best)
- 1 rødløk
- 1 chili
- 2-3 ts ingefær
- ca 1 dL reker
- ca 1 dL kokosmelk
- 1 ss soyasays
- 1 egg (kan sløyfes)
- Pepper
Fremgangsmåte:
- Avhengig av om du bruker stavmikser eller foodprocessor skjæres fisken i henholdsvis mindre eller større biter. Vent med å ha fiske i bollen.
- Finhakk chili og rødløk og ha det i bollen/foodprocessoren sammen med ingefær, kokosmelk, søyasays, egg og pepper.
- Bland/hakk ingrediensene til en homogen masse før fisken tilsettes. Bland videre til en bløt fiskefarse som lar seg forme i hendene.
- Stek fiskekakene i olje eller smør til de er lett brune. Det går fort! Etter stekingen i panne kan de legges i stekovnen for å sikre fullstendig gjennomsteking.
Server som en hamburger eller mer klassisk med erter, poteter, rotgrønnsaker og liknende som tilbehør. Sennep smakte svært godt til!
Sannsynligvis er det fult mulig å øke mengden av de ulike ingrediensene, for eksempel chili hvis en vil ha en sterkere smak.