Hjemmelagde fiskekaker med sei og kokosmelk

Ut av ovnen sammen med kål- og ertetilbehør.

Ingredienser (7-8 store kaker):

  • 1 kg seifilet (hyse er egentlig best)
  • 1 rødløk
  • 1 chili
  • 2-3 ts ingefær
  • ca 1 dL reker
  • ca 1 dL kokosmelk
  • 1 ss soyasays
  • 1 egg (kan sløyfes)
  • Pepper
En stor (traktør-)panne kommer godt med når en skal steke mye.

Fremgangsmåte:

  • Avhengig av om du bruker stavmikser eller foodprocessor skjæres fisken i henholdsvis mindre eller større biter. Vent med å ha fiske i bollen.
  • Finhakk chili og rødløk og ha det i bollen/foodprocessoren sammen med ingefær, kokosmelk, søyasays, egg og pepper.
  • Bland/hakk ingrediensene til en homogen masse før fisken tilsettes. Bland videre til en bløt fiskefarse som lar seg forme i hendene.
  • Stek fiskekakene i olje eller smør til de er lett brune. Det går fort! Etter stekingen i panne kan de legges i stekovnen for å sikre fullstendig gjennomsteking.

Server som en hamburger eller mer klassisk med erter, poteter, rotgrønnsaker og liknende som tilbehør. Sennep smakte svært godt til!

Sannsynligvis er det fult mulig å øke mengden av de ulike ingrediensene, for eksempel chili hvis en vil ha en sterkere smak.

Leave a comment